Rábaközi ízek a Belgában – Farkas Richárd és Bognár András örömfőzése 

2025. november 21.

Egy este, ahol minden falatban ott van a Rábaköz, a Szigetköz és Pannonhalma íze: modern, kreatív formában.

 

November 21-én a Belga Étterem konyháját két séf, Farkas Richárd (kreatív séf) és Bognár András (executive chef) tölti meg élettel, akik közösen álmodtak meg egy többfogásos gourmet vacsorát, meglepetés ízutazásokkal és egyéb fogásokkal kiegészítve.

 

Ricsi számára különösen személyes ez az est: pályáját évekkel ezelőtt éppen itt, a Rába Hotel konyháján kezdte, most pedig vendégséfként tér vissza, hogy Andrással együtt mutassa meg, mire képesek a régió alapanyagai.

 

A vacsora minden fogása a helyi beszállítók kincseire épül, a menühöz pedig gondosan válogatott borsort ajánlunk a Pannonhalmi Főapátság pincészetéből, amelyet a helyszínen Illés Tamás borszakértő mutat be. A borpárosítás opcionálisan választható, így mindenki maga dönthet, hogy teljes élményként, vagy önálló vacsoraként szeretné átélni az estet.

Időpont: 2025. november 21. (péntek), 18:00 

 

Helyszín: Belga Étterem, Danubius Hotel Rába, Győr

 

Degusztációs menü ára: 29 990 Ft/fő + 12% szervízdíj

 

Borsor ára (opcionális): 14 990 Ft + 12% felszolgálói díj

 

Jelentkezés: 50% előleg befizetésével, 2025. november 12-ig, személyesen az étteremben, vagy a belga.raba@danubiushotels.com címen.

 

A helyek száma korlátozott, érdemes időben lefoglalni az asztalt, hogy biztosan részese lehessen ennek az exkluzív estnek! 

Degusztációs menü

  • Vendégváró falatok válogatás
  • Ecetes “rántott” tokhal 
    Gravlaxolt kecsege csíkok, panír ropogós, savanyított lilahagyma, mustármag kaviár, fehérboros savnyító lé, édeskomény, friss snidling, fügelevél olaj, extra szűz olíva olaj
    1, 2, 3, 4, 6, 10
  • Győri halászlé
    Sült halcsontból készült alaplével főzött halászlé consommé pirított hagymás pörkölt krém alapon, pirított tokhal filé, égetett paprika, aszalt paradicsom, svanyított lilahagyma, sült tészta, mikrozöld mix
    2, 4, 6, 9
  • Gánica, tejföl, hagyma, szalonna
    Sült burgonyából készült dödölle, égetett vajas szalonna zsíros pirított hagyma, karamellizált savanyított szalonna, görögszénás tejfölhab, sült tejföl morzsa, póréhagyma olaj, hagyma ropogós
    1, 7
  • Szarvasgerinc, csicsóka, dió, csipkebogyó
    Faszénen sült szarvas gerinc, csipkebogyós jus, sülét csicsóka héj, barna vajas csicsóka krém, sült dió, csicsóka hab, csicsóka chipsz, vargánya por
    3, 7
  • Meglepetés elődesszert
  • Sütőtök, mák, rétes, homoktövis, szőke csokoládé
    Karamellizált réteslap ropogós, sütőtökös főtt mák quenelle, mák crumble, savanyított aszalt arany mazsolával, homoktövises tök granita, meleg szőkecsokoládé hab
    1, 3, 7, 8
  • Regionális utódesszert válogatás

A különleges fogásokhoz illő borsor elemei:

 

  • Pannonhalmi St. Martinus 2025
  • Pannonhalmi Prior fehér Magnum 2022
  • Pannonhalmi Hemina vörös 2023
  • Pannonhalmi Pinot Noir 2024
  • Pannonhalmi Infusio 2023
  • Pannonhalmi Bencés Gyógynövénylikőr

Az éttermi étel- és italárakhoz 12 % felszolgálási díjat számítunk fel.
Alle Preise für Speisen und Getränke verstehen sich zuzüglich 12 % Bedienungsgeld.
All prices of meals & drinks are subject to additional 12 % service charge.

Jó étvágyat kívánunk! Enjoy your meal!
Guten Appetit!

 

Belga Étterem és Söröző
1. kategória

 

Baranyáné Matus Tünde
éttermi igazgató

 

Bognár András
konyhafőnök
mesterszakács

 

Üzemeltető:

Danubius Zrt. Hotel Rába City Center
9021 Győr, Árpád út 34.

ASZTALFOGLALÁS