Munkácsy Győrben ⋆ Belga Étterem és Söröző
2755
post-template-default,single,single-post,postid-2755,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-restaurant-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode_grid_1200,qode_popup_menu_text_scaledown,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Munkácsy Győrben

Munkácsy Győrben

A Rómer Flóris Múzeum az Esterházy-palota kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. Pákh Imre New York-i üzletember az elmúlt évtizedekben mind számszerűségében, mind minőségében a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjteményt hozta létre. A folyamatosan gyarapodó kollekció 2005 óta több mint 40 kiállításon mutatkozott be különböző összeállításban a Pákh Imre által életre hívott Munkácsy Alapítványnak köszönhetően. A Győrbe érkező anyag Munkácsy több, mint félszáz festményéből és grafikájából áll, amelyet a Mestert ábrázoló műalkotások egészítenek ki, és átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hisz a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a Mester minden művészi korszaka képviselteti magát az anyagban.

A kiállítás hétfő kivételével minden nap 10.00 és 18.00 óra között tekinthető meg a múzeumban.

Múzeumlátogatás után várunk egy kávéra és süteményre a belvárosban, vagy akár válaszhattok különleges, belga üveges és csapolt söreink közül is!

 ASZTALFOGLALÁS