Történetünk

Az 1900-as évek eleje

A hotel Győr történelmi belvárosában, 1904-ben nyitotta meg kapuit. A megvalósult tervváltozat - az építtető után - Meixner Hotel Royal Szálloda elnevezéssel üzemelt.

1917

A képeslapról készített fotón, a győri Meixner Royal szálloda hangversenyterme látható. Szintén az épületben, a földszinten működött a galériával és nyaranta kiülős terasszal rendelkező, Royal kávéház is.

1944

Az 1944. július 2-i bombázás után a győri Royal Hotel több mint kétharmad része romokban hevert. A Meixner család azonnal megkezdte az újjáépítést és még abban az évben megnyitották az éttermet, majd egy év múltán már 20 szobát is berendeztek.

1949

1949-ben államosították a szállodát és a “Községi Vendéglátóüzem” lett a tulajdonos. A reprezentatív vendéglátó-ipari igazgatóság 1950. június 21-én vette birtokába és akkor kapta a Vörös Csillag nevet. Az újjáalakított szállodarészt négy emelettel, étteremmel, falatozóval, presszóval, söntéssel 1954. március 25-én nyitották meg.

1967

Az egyre növekvő idegenforgalom miatt szükség volt újabb bővítésre, egy 103 szobás új hotelszárny épült. Ekkor vették le a homlokzatról a Vörös Csillag nevet, helyébe pedig a Rába Hotel elnevezés került.

'90-es évek

Az étterem Cafe Royal néven működött.

2002-2014

Az étterem Belgian Beer Cafe néven működött.

2015

Belga Étterem és Söröző

Belga Étterem és Söröző

Hangulatában és kínálatában is különleges. Míg az óriási ablaküvegek mögött kint a nagyváros lüktetését szemléli, a századelő meghitt kávéházi hangulata körülöli és kényezteti Önt. Idő- és ízutazás várja, míg szeme komótosan végigpásztázza a nagyanyáink korából való berendezési tárgyakat és elidőz a flamand és belga sörfőző mesterek ereklyéin. Ismerkedjünk meg a „Sör hazájának” különlegességeivel, utolérhetetlen választékával! A sörözőnkben kínált belga sörök Magyarországon ismeretlen, különleges ízeket kínálnak.

Rendezvényhelyszín Győr

A 110 férőhelyes, légkondicionált étterem ideális és különleges hangulatú helyszín családi, baráti, üzleti rendezvények lebonyolítására.

ASZTALFOGLALÁS